Közönyország

Közönyország

Ha a Momentum nem az új Fidesz

2020. február 15. - csak90

Nyílt levél a Momentumnak és Fekete-Győr Andrásnak.

Tisztelt Momentum, Tisztelt Elnök Úr,

Az alábbi posztomat konkrétan Önöknek címzem – a demokrácia egyik alappillérén - a nyilvánosságon keresztül. Nyirati Klára, bajai elnökük az Európa hajón üzent, hogy pártja nem az új Fidesz. Erre szeretnék reflektálni és kérem, válaszaikkal oszlassák el a saját és Olvasóim kételyeit.

Fiatalok megszólítása avagy „Király(nő)t megölni nem kell félnetek jó lesz...” szituáció

Fekete-Győr András nemrég az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mosolyogva azt nyilatkozta Simon Andrásnak, hogy „a fiatalság lesz a mérleg nyelve”. Vajon az előző posztomban felvázolt 49-50-es aránynál (amelyben létrejön az ellenzéki összefogás a Fidesszel szemben) mire gondolhatott az elnök? Csak nem a kiugró Fiatal Demokratákra? Mármint azokra a Fideszesekre, akik csatlakoznának a Momentumhoz akkor, amikor sikerül összetoborozni az ellenzéket és vélhetően erőt mutatni a kormánypárttal szemben. (Micsoda furfangos szóhasználat! Elnök úr, ez már saját ötlet vagy ezt is súgták?)

Ezzel az elgondolással ugyanis választ kapnánk arra is, miért vár ennyit a Momentum. Egészen pontosan, hogy miért is érné meg nekik 2021 karácsonyáig várni a teljes ellenzéki összefogás arányainak felállítására. Ha ugyanis a 2022-es választás előtt éppen csak annyi időt hagynak a kiugró Fideszeseknek, hogy átbillenjen a mérleg, akkor nem jut idő támadni/lejáratni/lőni rájuk kormányoldalról. A rendszer ugyanis már kész. A gép forog, az alkotó gazdagszik, épp csak az egerei cincognak.

Tett már arra utalást korábban a Momentum elnöke, hogy Fideszes csak akkor jöhet, ha „megtisztul.

Tisztelt Momentum, Tisztelt Elnök úr,

Mit jelent Önöknek a fiatalság? Kiket értenek alatta? Kikre számítanak? Kikre utalt Fekete-Győr András a „fiatalok lesz a mérleg nyelve” mondattal?

Mit jelent a megtisztulás? Mire számíthatnak a Fideszben csalódottak, akik szavaznak majd a Momentum (-DK?) vezette összefogásra, ám azt látják, hogy egykori Fideszesek is csatlakoznak? Olyanok, akik építették a NER-t, a propagandát, akár hangosan, akár cinkos némasággal. Akik hozzájárultak ahhoz, hogy multik és összeszerelő gyárak olcsó munkaereje lett az ország. Akik megnyomták a gombot a túlóratövény elfogadásánál. Akik miatt iskolákból kikerülő fiatalok indultak Nyugatra megélhetést keresni, letelepedni, és akik miatt kiürült az ország és csak nő a munkaerőhiány. És akik végignézték, amikor ellehetetlenítettek olyanokat, akik fel mertek állni.

Mi alapján tisztulhat meg egy egykori Fideszes? Elmond 10 imát, elénekel egy Ave Mariát, kifelé a persely mellett pedig ott áll Fekete-Győr András és nézi mekkora összeget dob be? Vagy elég, ha egy korábbi „beteg kislány” kijelentés miatt bocsánatot kér? Kinek lesz jogköre felmentést adni? Ha a választóknak, akkor marad annyi idő, hogy lássák, kiknek is kell megbocsátani?

Elnök úr, többször hivatkozott már az apja (az egykori Országos Betétbiztosítási Alap vezetője) fröccscimboráira. Elmondaná nekünk, kik tartoznak közéjük? Nem szép dolog szülők bűneit gyerekeiken számon kérni, nem is azt teszem. De ha a gyerek már hivatkozott az apjára és cimboráira, akkor vállalja, vagy határolódjon el.

Tisztelt Momentum,

Lesz-e kihívója az elnöknek a nyári tisztújítójukon? Bátorkodik-e valaki megméretni magát Fekete-Győr Andrással szemben? Ha igen, ő mit ígér a pártnak és a választóinak? Egy új elnök esetén is számítani kell egykori Fideszesek megtisztulására és befogadására?

Tisztelt Momentum, Tisztelt Elnök úr,

Meddig terjed a Momentum számára a vidék? Mosonmagyaróvárig?

Milyen konkrét javaslatokról fognak szólni a klímakörök? Vagy csak részvételiségért felelősek lesznek benne? Tavaly év végén Fekete-Győr András a valaszonline.hu-nak adott interjújában programot ígért a vidéknek. Hogyan valósulna ez meg? Mik lennének a főbb célkitűzések? Mikor hallhatunk részleteket?

Nők helye a Momentumos Magyarországon

Ha a Momentum nem az új Fidesz, akkor bizonyára nőkérdéssel (is) foglalkoznak. Sőt, nem bújnak olyan látszatmegoldás mögé, hogy nőkérdésről való diskurzusra kijelölnek egy nőt a pártjukból. Az isztambuli egyezmény szorgalmazásán túl milyen eszközökkel biztosítaná a nők és gyerekek családon belüli védelmét a Momentum? Ha nem az új Fideszként funkcionálnak, akkor bizonyára sohasem vetemednének arra, hogy politikai eszköznek, esetleg propagandának használják az isztambuli egyezmény ratifikálását, hanem tényleges stratégiával állnának ki a magyar családok, és a magyar nők, gyerekek biztonsága mellett. Egyáltalán támogatható-e egy politikus, ha elfogadhatónak tartja a gyerekek testi fenyítését? Továbbá támogatnák-e a női civil szervezeteket, hogy működésük erős társadalmi beágyazottságot érjen el? Hogyha kell, utcára vonuljanak és kiálljanak egymásért a nők, és mellettük a férfiak? (Számos helyen van erre példa világszerte, csak épp nálunk nem működik.)

Hogyan értékeli Fekete-Győr András jogászként Varga Judit hozzáállását az elmúlt időszak borzalmas családirtásaihoz? Megelégszik-e az imázsvideóval és a „szeretem leszedni az asztalt, amíg a férfiak beszélgetnek” kijelentésével?

A nőket érintő kérdésben csak és kizárólag Fekete-Győr András válaszát fogadjuk el. Mert ha a Momentum nem az új Fidesz, akkor minden bizonnyal leveti magáról azt a macsótársadalmi felfogást, hogy nőkérdésben csak nő adhat válaszokat, a férfiakat nem érdekli.

Fekete-Győr András szájából szeretnénk hallani, mennyire és hogyan lenne biztonságos egy nő számára a Momentumos Magyarország? Hol lenne egy nő helye abban az országban, amelyben a Momentum döntő befolyáshoz jutna? Összekötné-e a két problémát és támogatná-e a női vállalkozásokat egyszerre elősegítve ezzel a szenvedő ágazatot és a nők visszatérését a munkaerőpiacra? Kiegészítené-e a családtámogatásokat ilyen gazdaságélénkítő programokkal, hogy a magyar nők karrierútja ne merüljön ki Katicák és Jucik módszereiben?

Jobb híján egyelőre az is elég, ha az Egyenes Beszédben beszéli meg mindezt a két András. Ha már női műsorvezető ott jelen pillanatban nincs.

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm,

A Közönyország Blog szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonyorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2915476114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása